Dramatiker Tiril Pharo

Testløpet

Et interaktivt drama for 10 til 12 åringer. 

Gjennom en historie hvor alle lyver, får publikum erfare hvordan sannhet og løgn er knyttet til tillit.

Stykket uroppføres i juni 2021 i samarbeid med Østfold Internasjonale Teater.

Korn

Teksten tar publikum med inn i de store dramaene som gir oss vårt daglige brød. 

Mennesker fra ulike tider møtes på jordet, og oppdager gjennom ulikt språk og og forhold til redskap, at de ikke lever i samme tid på jorda, men likevel gjør det i forestillingens NÅ. 

Utvikles av Kompani ITS med støtte fra Østfold Internasjonale Teater, Norsk Kulturåd og FFUK

 

Eit år med tekstmeldinger

«Eit år med tekstmeldingar» er en dokumentarisk tekst som består av utdrag fra tekstmeldinger, videoer, bilder, lenker og sanger sendt mellom to kvinner fra 2018 til 2019. 

Vi får innblikk i gleder og skuffelser, familierelasjoner og kjærlighet samt blaff fra større samfunnsmessige hendelser som klimakrisen og #metoo.

Er under utvikling i samarbeid med Dramatikkens Hus

Minnespor

Minnespor er en teaterforestilling som setter publikum og utøvere på sporet av sine egne og andres minner.

I samme rom, vilkårlig plassert på stoler, er publikum og utøvere sammen.

Alle tar del i en kollektiv minnestrøm ansporet av lyder, halvt glemte stemmer, tilslørte melodier. 

Urpremiere i Spydeberg september 2018


Hurrahølet

HURRAHØLET er et faktisk sted i Askim, men navnet finnes bare på folkemune. Det ligger strategisk plassert i ei dump mellom riksvei 128 og kraftanleggene langs Glomma.

Med den voldsomme kraftutbyggingen i Norge på begynnelsen av 1900-tallet kom det svensker i hopetall; rallarene – som satte livet på spill. I Hurrahølet fant de seg en oase – et fristed med fest og spetakkel før neste skift.

Uroppførelse Askim Frukt og Bærpresseri januar 2018

Promille

Forestillingen gjør et kunstnerisk dykk, ned flaskehalsen, fra første munnfull til siste dråpe, for å gi publikum grundig innsikt i alkoholrusens virkning på kropp, sjel og moral. 

Skuespilleren går personlig gjennom alle stadier, fra det første glass med røde glade kinn, gjennom pinlige bekjennelser og fyllehistorier til full rølpefest, med alle smertelige konsekvenser det medfører. I enklere ord – promillereise fra 0,0 til 4,0 på en time.

Urpremiere Nonstop Teaterfestival i Moss september 2016 

Oppgjøret

En interaktiv teaterforestilling som spilles i sjelfulle hus.

Tre voksne søsken og en svigerinne møtes i barndomshjemmet kvelden før moren skal begraves. De forventer en kveld med minner og god mat men havner i et opprivende arveoppgjør.

Første halvdel av forestillingen har et skrevet manus som grunnlag, siste del improviseres ut fra publikums forslag og råd. Ingen forestilling er lik, men publikum blir dratt inn i konflikten på det nivået de selv vil – som rådgiver, venn, trener, psykolog, djevelens advokat, eller bare som observatør.