Om Tiril Pharo

Tiril er kunstnerisk leder i Tiril Pharo Produksjoner.

På gården Åsheim i Indre Østfold utvikler hun lekne forestillinger for unge og voksne publikummere, ofte i en interaktiv ramme. Tiril fokuserer på møte mellom publikum og utøver – i forestillinger hvor publikum får litt uvanlige perspektiv. Forestillingene er interaktive eller immersive og ofte stedsspesifikke – de kan foregå på jordet, i gamle hus eller på en friidrettsplass. Tiril deviser forestillinger, og har gjerne kontakt med målgruppen tidlig i prosessen. Hun skriver scenetekst, regisserer og spiller. Hun har vært opptatt interaktive, medskapende prosesser i 20 år – og gleder seg over møter mellom folk og teatrets mulighet til bevegelse og omtanke.

 

Tiril har skuespillerutdannelse fra Statens Teaterhøgskole i Oslo (KHIO), Norge. Hun er medlem av Norsk Skuespillerforbund og Dramatikerforbundet. Tiril knytter til seg ulike kunstnere og institusjoner og har de siste årene særlig samarbeidet med Østfold Internasjonale Teater.

Sammen med Sigrid Edvardsson, koreograf og Isak Anderssen, komponist og musiker utviklet hun tragikomediene Promille, Hurrahølet og Minnespor, der de sammenvevde musikk, bevegelse og tekst.

Noen kunstnerne som samarbeider med Tiril Pharos produksjoner:
Bendik Ø. Johannessen – skuespiller
Marthe Sofie Løkeland Eide – skuespiller
Kikki Stormo – skuespiller
Sofia Kudsen Estifanos- skuespiller
Kornelia Melsæter – skuespiller og musiker
Andreas Lyngstad – musiker, komponist og lyddesigner
Dagfinn Tutturen – skuespiller
Marie Longva Danielsen – skuespiller
Lene Therese Teigen, dramatiker og dramaturg
Cecilie Lundsholdt, dramaturg
Kristina Kjeldsberg, dramaturg
Simone Thiis – regissør og skuespiller
Claudia Lucacel – produsent og fotograf
Trond Høines – fotograf
Monica Marcella – visuell kunstner

Aktuelle forestillinger

Testløpet

En interaktiv teaterforestilling for barn 9-12 år om løgn, tillit og kommunikasjon. Hva om du hadde en gjeng med 10-12åringer, som fulgte deg rundt, som

Read More »

Korn

Teksten tar publikum med inn i de store dramaene som gir oss vårt daglige brød.  Mennesker fra ulike tider møtes på jordet, og oppdager gjennom

Read More »