Testløpet

En interaktiv teaterforestilling for barn 9-12 år om løgn, tillit og kommunikasjon.

Hva om du hadde en gjeng med 10-12åringer, som fulgte deg rundt, som dine rådgivere? Når det var drama og krevende valg å ta, så ville de støtte deg og gi deg råd?

Det har karakterene i Testløpet!

Testløpet er en generalprøve på virkeligheten, innenfor en forestillingsramme på 90 minutter. Publikum er delt i tre grupper fra start, og får i oppgave å være rådgivere for en av tre karakterer; Pappa Mons, Mamma Bodil og Bonusmamma Nora. Publikum og skuespillerne undersøker sammen et drama om løgn, tillitsbrudd og kommunikasjon – og skaper forestillingen sammen, i øyeblikket.

Handling

Klara er 12 år gammel og en talentfull løper. Hun skal møte treneren sin, som også er bonusmor, på friidrettsbanen for å løpe testløp. Resultatet av løpet kommer til å avgjøre om hun får gå på en prestisjetung idrettsskole. Foreldrene hennes møtes på friidrettsbanen, stolte og spente, for å se datteren løpe testløp. Men Klara kommer ikke.
I løpet av forestillingen oppdager foreldrene at datra deres er i ferd med å bli sin egen person, og de har ikke fulgt med.

Forestillingen improviseres, i en delvis fastsatt struktur og historie, der publikums råd og forslag gir retning og temperatur. Konflikten mellom Klara og foreldrene ligger tett på hverdagsutfordringer mange opplever i sitt eget liv.– Det oppleves som karakterene er folk du kjenner, som trenger hjelp og råd fra deg.

Forestillingen er utarbeidet i samarbeid med publikum, og kompaniet har hatt prøver med målgruppen helt fra prosjektets oppstart.
I rollene er det fire glimrende skuespillere som improviserer og spiller ut forslagene publikum gir dem. Publikum vil oppleve ulike sider av historien avhengig av hvilken retning spillet tar og hvilken karakter de følger.

Dette sier publikum

“Jeg fikk en varm følelse inni meg når alle sammen hjalp til.”

Frida, 6. klasse

«Jeg har jobbet i skolen i 21 år og har aldri opplevd maken til engasjement hos elevene!»

Lærer, Telemark

“Det kjennes ikke som det er teater. Det er helt ekte, lissom.”

Erlend, 12 år

“Denne forestillingen fikk meg til å se at det finnes flere sider av saken.”

Johanna, 10 år
received_1038470516971849
2020-09-10 19.09.55
received_1797585107297687
2020-08-20 19.19.13

Previous
Next

«Testløpet» hadde urpremiere i Indre Østfold, co-produsert av Østfold Internasjonale Teater. Den ble spilt som familieforestilling og for skoleklasser. Høst 2021 turnerte den med DKS i Telemark og ble spilt på NonStop festivalen i Moss og Assitej-festivalen i Kristiansand. 

I 2022 skal forestillingen spilles på Teaterfestivalen i Fjaler og på Showbox i Oslo. Den oversettes til engelsk og skal prøves opp med flere cast, for å kunne turnere bredt i Norge og utlandet.

Medvirkende

Bodil: Kikki Stormo
Mons: Bendik Ø. Johannessen
Nora: Marthe Sofie Løkeland Eide
Klara: Astrid Lyngstad Pharo(digitalt medvirkende)
X – digitalt medvirkende skuespiller: Sofia Knudsen Estifanos/Kornelia Melsæter

Manus og regi: Tiril Pharo
Produsent: Claudia Lucacel
Dramaturg: Cecilie Lundsholdt og Kristina Kjeldsberg
co-produsent: Østfold Internasjonale Teater

Fotografer: Trond Høines og Marthe Sofie Løkeland Eide
Produksjonsansvarlig digitale flater: Andreas Lyngstad
Teaser: Trond Høines og Tiril Pharo

Praktisk informasjon

Forestillingen varer 90 minutter. Vi trenger 1 time på spilleplassen i forkant av forestillingen og 20 minutter etterpå. Vi reiser: 4 utøvere, en bil og en koffert. Vi kan spille for 40 barn eller 50 barn + voksne. Spilleplassen er en friidrettsplass/bane eller en idrettshall. Det er bra om det finnes et picnicbord eller lignende i nærheten av banen. Det er fint om det finnes et sted å søke ly for regn i forbindelse med banen. Vi trenger bilder/video av spilleplassen i forkant av besøket. Vi spiller på norsk eller engelsk. Ta gjerne kontakt om dere ønsker forestillingen til et publikum som snakker andre språk. Vi kan tilrettelegge for en lokal versjon av konseptet.

Forestillingen er støttet av: Norsk Kulturråd, FFUK, Dramatikkens Hus, Norsk Skuespillersenter, Teatret Vårt, Østfold Internasjonale Teater

nb_NO