Testløpet

Et interaktivt og stedspesifikt drama for 10 til 12 åringer. 

Gjennom en historie hvor alle lyver, får publikum erfare hvordan sannhet og løgn er knyttet til tillit.

Stykket uroppføres i juni 2021 i samarbeid med Østfold Internasjonale Teater. 

Forestillingen spilles på friidrettsarenaer – gjerne som en familieopplevelse med foreldre og barn fra 10 år sammen. 

Interaktivt

Publikum deles i grupper og skal være rådgivende eksperter til tre voksne karakterer som havner i en konflikt med og om et barn. I konflikten blir tilliten mellom karakterene brutt. Det blir publikums oppgave å hjelpe dem å bygge ny tillit.

 

Handling

Klara er en 11 år gammel jente, som skal møte foreldrene sin på friidrettsbanen, for å gjennomføre et testløp. Løpet vil avgjøre hennes fremtidige utvikling som friidrettstalent. Når hun ikke dukker opp, oppdager de tre foreldrene at hun har rømt til byen og dratt på klimastreik.

Publikum er delt i grupper fra start og hver gruppe møter en av de tre foreldrene til Klara. Publikum dras inn i sin karakters historie og perspektiv gjennom enkle oppgaver og dialog. Karakterene spør om hjelp, både til praktiske ting, som for eksempel og lage et banner til testløpet, og moralske spørsmål – ‘hvordan skal jeg si sannheten’, ‘’lyver jeg hvis jeg bare ikke sier sannheten?’ 

 

Impro

Når konflikten bygges opp trenger karakterene råd i forhold til hva de skal si og gjøre. Forestillingens andre del improviseres frem på bakgrunn av rådene karakterene får av sine publikummere.

 

Bakgrunn

Forestillingen er utviklet gjennom workshops med målgruppen, ved å undersøke deres relasjon til løgn, sannhet, tillit og lojalitet. Den er også inspirert av Klima-streik/FridayforFuture-bevegelsen. 

Dramatiker og regissør Tiril Pharo er voksenkontakt for Miljøagentene i sin hjemkommune, og har deltatt på skolestreikene og samtalt med skolestreikere.